Beste watersporters,

Het werk aan de nieuwe haven in de KOM is na vandaag afgerond. Dit betekent dat met ingang van morgen (vrijdag 30-08) de nieuwe plaatsen toegewezen gaan worden. U krijgt hiervan een separate mail toegestuurd, met steigernummer en datum/data dat u uw boot moet verplaatsen.

Om problemen met het innemen van de nieuwe plaatsen te voorkomen, is het niet toegestaan de nieuwe ligplaatsen tot die tijd te benutten. Het is voor ons nogal een puzzel om de boten in de juiste volgorde op de juiste plaats te krijgen zonder doublures. Als er dan al een verkeerde boot ligt, helpt dat niet echt. Mochten we er toch een aantreffen, dan wordt deze zonder pardon losgeknipt en ergens anders neer gelegd. Beetje cru, maar kan even niet anders.

Dan nog een paar zaken over het gebruik van de nieuwe ligplaatsen, waarop wij streng zullen controleren:

  • Vastleggen van de boot mag alleen aan de ringen en aan de palen.
  • Boten mogen slechts aan de kant van de steiger worden vastgelegd en niet ook nog eens aan een andere steiger of boot, of aan de beschoeiing.
  • Het is niet toegestaan kabels, lijnen of kettingen over de bovenzijde van de steiger te laten lopen.
  • De punt van de boot moet boven het water blijven en mag dus niet over de steiger of het looppad uitsteken.
  • Het bevestigen van eigen middelen aan de steiger is NIET toegestaan, behoudens stootwillen welke met een koord of tie-raps zijn bevestigd.

Voor de overige regels verwijs ik naar artikel 33 van het Huishoudelijk Reglement.

Als bestuur hopen we natuurlijk dat u blij zult zijn met uw nieuwe ligplaats, net als wij dat zijn met hoe het is geworden. Voorts willen we iedereen bedanken voor hun medewerking en begrip gedurende de afgelopen tijd.

Namens het bestuur,

Gert van Leeuwen