Welkom bij Watersport Vereniging Voorschoten

Voorschoten is centraal gelegen in een waterrijke omgeving en is een prima uitvalsbasis voor een dagje uit op het water. De Watersport Vereniging Voorschoten neemt daartoe binnen de gemeente een belangrijke plaats in.

Onze vereniging is opgericht in juni 1975 en bestaat dus ruim 40 jaar. Het doel van de vereniging is het verhuren van ligplaatsen voor boten, van maximaal 7 meter, in de openbare wateren binnen de gemeente Voorschoten.
Deze ligplaatsen zijn uitsluitend beschikbaar voor inwoners van de gemeente Voorschoten. De tarieven zijn laag, zeker in vergelijking met de commerciƫle verhuurders in de omgeving. Hierdoor is een ligplaats, en dus ook de watersport, voor bijna iedereen bereikbaar.

De vereniging beheert inmiddels ruim 220 steigers. Dit aantal is echter veel te weinig. We hebben dan ook te maken met een forse wachtlijst van inmiddels meer dan 5 jaar. Het bestuur onderneemt initiatieven om deze wachtlijst te verkorten. Zo zijn we in overleg met de gemeente over uitbreiding van het aantal steigers en treden handhavend op indien leden afspraken niet nakomen en daarmee hun ligplaats weer kwijt raken.

Kortom we zijn een bloeiende vereniging die duidelijk voorziet in een behoefte binnen onze gemeente.

Inschrijvings-gegevens:
Opgericht juni 1975
Ingeschreven bij de K.v.K. te Leiden in het verenigingsregister onder nr. 40445108.

Bank-gegevens:
Bankrekening 67.86.64.471, ING-bank te Voorschoten,
t.n.v. de penningmeester van de Watersportvereniging Voorschoten

 

 

Website by NOFUSS