Oplevering steigers Molenlaan e.o.

Vanaf woensdag 1 februari kunnen de boten van de leden worden teruggeplaats aan de nieuwe steiger!

Het heeft allemaal even geduurd, maar uiteindelijk is het heel mooi geworden, vinden wij. Gelukkig viel de opgelopen vertraging niet in het vaarseizoen. We wensen u allen veel plezier bij het gebruik van de nieuwe steiger.
Nu we overal nieuwe steigers hebben, worden regels voor wat er wel en niet mag op of aan de steiger, strenger gehandhaafd. Hierdoor kunnen de steigers ook netjes blijven.

De maximale lengte van de boten bedraagt 625 cm, overall. Dus incl. uitstekende delen zoals buitenboordmotor, zwembordes, zwemtrap, reling, mast, etc. Is uw boot langer, dan mag deze niet aan deze ligplaatsen afgemeerd worden en dient u per ommegaande een verzoek in te dienen voor een ligplaats in de Boerhaavekom waar ook plekken tot 700cm aanwezig zijn. Niet melden kan resulteren in het verlies van de huidige ligplaats zonder recht op een alternatief.

• Het is niet toegestaan om zaken op of aan de steiger of walkant te spijkeren of te schroeven. Dit mag uitsluitend met touw, koord, of tieraps.
• Aan de reling op de kademuur langs de Molenlaan mag niets worden bevestigd. Ook niet met touw, tieraps o.i.d.
• Het gebruik van rubber banden als stootwil of anderszins is niet toegestaan.
• Het opslaan of achterlaten van zaken op de steiger of op de wal is niet toegestaan.
• Bij een aangemeerde boot mogen er om de boot geen zaken meer in het water liggen, zoals surfplanken, opblaasbootjes, banden, etc.
• Bij overtreding wordt het aangebrachte of wat achtergelaten is op kosten en risico van de ligplaatshouder verwijderd en afgevoerd. Schade aan steigers of gemeente eigendommen wordt door de vereniging verhaald.

Hieronder ter verduidelijking een aantal voorbeelden van wat er o.a. niet de bedoeling is: