VarenZH is de eerste mobiele applicatie die informatie verschaft over de Zuid-Hollandse provinciale vaarwegen. De gratis app is gelanceerd door de provincie Zuid-Holland. De app is beschikbaar voor vaarliefhebbers en geeft informatie over doorvaarthoogtes- en breedtes, bedieningstijden van bruggen en sluizen en ligplaatsen. Daarnaast kunnen gebruikers van de app ook informatie vinden over walstroomlocaties, restaurants en supermarkten. Maar ook voor telefoonnummers van de bediening van bruggen en sluizen is de app te gebruiken.

Informatiebehoefte

De mobiele applicatie is ontworpen naar aanleiding van een onderzoek van TNS Nipo. Dit onderzoek wees uit dat, met name recreanten, slecht op de hoogte zijn van water zich op en rondom het water in de Zuid-Hollandse provincie afspeelt. Zij hebben echter wel behoefte aan deze informatie, maar weten simpelweg niet waar ze die informatie kunnen vinden. De provincie probeert, door middel van deze app, een steentje bij te dragen aan de informatiebehoefte.

Waterrijk

Zuid-Holland is de meest waterrijke provincie van Nederland. Jaarlijks varen er gemiddeld 150.000 recreatievaartuigen door deze noordelijke provincie. De provincie hoopt dat de app zal bijdragen aan een vlotte en veilige doorstroming op het water. De applicatie is geschikt als navigator voor zowel de beroeps- als de recreatievaart en is beschikbaar voor smartphones en tablets met IOS en Android

Geen IOS of Android toestel? Het kan ook met een gewone PC via www.varenzh.nl